top of page

“DE TANDARTS IS GEEN ROBOT EN WIJ GEEN MACHINE”

Interview met: Bart Hogendoorn - Directeur Anders Medical Factoring

Bart Hogendoorn nam met trots per 1 mei 2023 het stokje over van Ruud Lamers, grondlegger van Anders Medical Factoring. In een open gesprek vertelt Bart enthousiast over het mooie bedrijf dat Ruud, vanaf de start in 2015, met het team heeft gebouwd en over zijn plannen om “Anders nog beter te maken.”

“Anders dan anderen is prachtig als het om persoonlijk contact gaat”


Bart heeft gedurende bijna 40 jaar van zijn carrière in zowel binnen- als buitenland gewerkt in de ICT-sector. Als voormalig directeur van HP Nederland en SAP Nederland heeft hij uitgebreide ervaring in het managen van organisaties waar de klant en consument centraal staan. Ook bij Famed heeft Bart enkele jaren aan het roer gestaan en verschillende nieuwe initiatieven ontwikkeld. "Ik ga verder met de koers die Ruud in 2015 heeft ingezet. Ik denk dat we met het team mooie dingen kunnen bereiken en echt een verschil kunnen maken. Het draait niet om anders zijn, maar om nog beter te zijn," begint Bart zijn verhaal.


Menselijke factoring Anders Medical Factoring wil zich graag onderscheiden door openheid, transparantie en een meer klantvriendelijke vorm van factoring te bieden. “De kleinschaligheid van Anders Medical Factoring maakt het mogelijk dat wij meer persoonlijk betrokken zijn bij de tandartsen en patiënten. De menselijke factor wordt bij die grotere partijen in de markt vaak vergeten. Bij ons worden patiënten nooit een nummer. Als het goed is, zijn wij een verlengstuk van de ‘branding’ van de tandarts. Dus ook bij problemen bij de betaling van een factuur, vormen wij onderdeel van het visitekaartje van de praktijk”, aldus Bart.
“Onze relatie met Dentalair zorgt ervoor dat we de klant al een beetje kennen voordat we gaan samenwerken en dat is heel fijn.”

Furkan - Senior accountmanager


“De relatie met de klant is simpelweg meer persoonlijk door onze kleinere omvang.”

Ouarda - Medewerker patiëntendesk“De tijd die wij hebben om met klanten in contact te zijn, geeft ons de mogelijkheid een persoonlijke band op te bouwen en als adviseur op te treden.”

Wendy - Medewerker klantrelaties


“Dentalair en Anders hebben vaak dezelfde contactpersonen en dat maakt het gemakkelijker.”

Tomica - Teamleider patiëntendesk


“De menselijk factor en de relatie met de klant staan centraal”


Anders nóg beter maken

'Naast het feit dat wij een vriendelijker alternatief willen bieden, verwacht ik dat we met data ook onderscheidend kunnen zijn in de huidige factoringmarkt. Een groot deel van de toegevoegde waarde zal komen uit de waardevolle informatie die we aan de tandarts kunnen verstrekken. Wij gaan de tandarts inzicht geven in de data die we genereren. Daarom denk ik dat onze verkopers steeds meer een adviesfunctie naar de tandarts zullen vervullen,' aldus Bart, vooruitkijkend naar de komende jaren.


Samenwerking met Dentalair

Van de samenwerking met Dentalair verwachten wij de komende jaren heel erg veel. Samen hebben we veel aandacht en zorg voor onze klanten. We staan volledig achter de slogan van Dentalair 'Alles voor het Praktijkgevoel'. Ik denk dat wij graag onderdeel uitmaken van de full service formule van Dentalair en klanten verder kunnen ontzorgen met onze factoringproducten. De menselijke factor en de relatie met de klant staan centraal. Ondanks het feit dat factoring voor een groot gedeelte draait om automatisering en data, zijn wij van mening dat de tandarts geen robot is en wij geen machine," sluit Bart enthousiast af.
bottom of page