Dentapure Waterkwaliteit

Zekerheid van waterkwaliteit?


Het beheersen van de waterkwaliteit van tandheelkundige units is al enige decennia punt van aandacht. Zo zijn er systemen ontwikkeld die het water van de tandartsunit permanent schoon kunnen houden.

Hoe u het beste het testen van de waterkwaliteit kunt aanpakken

Test eens per 6 maanden de waterkwaliteit van de meerfunctiespuit van iedere behandelunit. Volgens de richtlijnen geeft het water uit de meerfunctiespuit een goed beeld van de waterkwaliteit uit de gehele unit. Test hierbij op totale hoeveelheid aerobe bacteriën op kiemgetal 22° C. De controle van het water uit de unit kan uitbesteed worden (laten testen) of mag in eigen beheer gedaan worden (zelf testen).

Uit de controle kunnen 3 verschillende waarden komen:

  1. De waterkwaliteit is < 100 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is conform de Drinkwaterwet: controleer na 6 maanden opnieuw.

  2. De waterkwaliteit is > 100 KVE/ml en < 10.000 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is verontreinigd: tref maatregelen t.a.v. de infrastructuur en/of het desinfectieprotocol. Blijf testen totdat u < 100 KVE/ml bereikt. Daarna kan het controleschema per 6 maanden worden hervat.

  3. De waterkwaliteit is > 10.000 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is ernstig verontreinigd: controleer per behandelunit op de aanwezigheid van Legionella bacteriën. Legionella bepalingen dienen uitsluitend te worden uitgevoerd door een laboratorium conform NEN 6265.

Zelf testen


Blue Clinics Incubator

Met het Blue Clinics zelftestpakket houdt u eigenhandig toezicht op de waterkwaliteit in uw praktijk. In plaats van uw watermonsters af te laten nemen, voert u zelf de controles uit. U test, wanneer en zo vaak u wilt, de waterkwaliteit van uw behandelunits en overige tappunten.

Door twee keer per jaar de waterkwaliteit te testen voldoet u direct aan de nieuwe WIP-richtlijnen. De kosten per test zijn lager ten opzichte van een laboratoriumtest. Kortom: een tijd- en geldbesparing.

Bij het zelftestpakket ontvangt u alle middelen om zelf snel en eenvoudig watermonsters af te nemen, in te zetten en te analyseren. Indien gewenst komt één van onze medewerkers het zelf testen graag uitleggen, geheel kosteloos. Bovendien ontvangt de tandartspraktijk het Blue Clinics Label met bijbehorende voordelen.

Wenst u uw water te laten testen op KVE /ml en/of legionella, dan kan dit door een laboratorium (bijvoorbeeld Blue Clinics of Laboral).


De oplossing Dentapure


Hoge waterkwaliteit voor uw dental unit gedurende een heel jaar met maar één cartridge.

  • Voldoet ruim aan de nieuwe WIP richtlijnen (minder dan 100 KVE/ML) en is ook volgensrichtlijnen van OSAP, CDC en ADA.

  • Dentapure is “rocket -science”, gebaseerd op NASA technologie gebruikt in o.a. de Space shuttle en het ISS.

  • Sluit menselijke fouten uit en vereist geen regelmatige testen volgens ingewikkelde protocollen.

  • FDA goedgekeurd en EPA geregistreerd antimicrobieel product

  • Simpele installatie in vrijwel elk type unit

  • Op basis van jodium. (Dentapure voegt 2 tot 4 microgram jodium per liter water toe)

  • Is veilig voor u, uw patiënten, uw medewerkers en het milieu.

Reinigen van behandelunits


Blue Clinics Care is het reinigingsmiddel dat bij een vastgestelde verontreiniging wordt ingezet. Het zorgt voor de volledige afbraak van schadelijke micro-organismen en biofilms in uw behandelunits. Door middel van hyperosmose worden mogelijke alle soorten micro-organismen onschadelijk gemaakt en afgevoerd.

Blue Clinics Care is ontwikkeld vanuit oogpunt van de tandarts. Blue Clinics Care tast de waterleidingen en waterkleppen van uw behandelunits op geen enkele wijze aan. En omdat het niet wordt toegevoegd aan het water, komen uw patiënten en personeel er niet mee in aanraking.

FINAL Logo Dentalair LC hulpllijnen.png
OVER DENTALAIR
KLANTENSERVICE
VOORWAARDEN

© Copyright 2020 Dentalair Products Nederland B.V.  Alle rechten voorbehouden.