top of page

SAMEN MAKEN, SAMEN WERKEN ÉN SAMEN DOEN.

Ultiem clubgevoel bij Peters Interieurbouw

Peters Interieurbouw BV is onderdeel van familiebedrijf Dentalair met een eigen, sterke gevestigde naam in de interieurbouwwereld. Het bedrijf, waar een hechte club van zo'n twintig mensen werkzaam is, heeft in 15 jaar tijd een mooie portfolio weten op te bouwen. Van klanten in de autobranche en automatisering tot de dentale markt.


Peters Interieurbouw werkt voor een groot aantal klanten in verschillende branches, ook voor niet dentale klanten. Dat verklaart direct waarom niet is gekozen voor de naam Dentalair, maar voor een eigen naam. Inmiddels mag gerust van een gevestigde reputatie in onderscheidend (maatwerk)interieur worden gesproken. Als ze worden ingezet voor de dentale markt is dit vooral in opdracht van de projectafdeling van Dentalair. "Alles wat de klant wil, kunnen wij maken", zeggen Edwin van Hattem en Wilco Rozendom. Ze zijn hier samen bedrijfsleider sinds de vorige bedrijfsleider in december 2018 is vertrokken. Edwin en Wilco waren altijd al een goed duo.


Nu bekleden ze dezelfde functie en voeren hoofdzakelijk dezelfde taken uit, met natuurlijk eigen inbreng en expertise. "lk ben iets meer van de cijfertjes, zit vaker bij overleggen", zegt Edwin. "lk ben iets meer buiten en heb meer klantencontact", vertelt Wilco die overigens ruim 30 jaar op de werkvloer heeft rondgelopen. Ze zouden allebei vaker naar de werkplaats willen gaan, maar door drukte ontbreekt nog wel eens de tijd.


“Alles wat de klant wil kunnen wij maken”


Wie zijn we

Naam: Edwin van Hattem

Leeftijd: 39 jaar

Privé: Getrouwd met Leonie en vier geweldige jongens

Hobby’s: Werk is mijn hobby, lekker wandelen met de hond en twee keer per week sporten bij een zwemvereniging.
Naam: Wilco Rozendom Leeftijd: 57 jaar Privé: getrouwd, twee kinderen, twee bonuskinderen en trotse opa Hobby’s: Een kleine lodge in Loenen, toeren met mijn cabrio, af en toe lekker vissen om het hoofd leeg te maken en soms in de kerk te vinden als hulpkoster. Geloof staat bij ons bovenaan.
Hoe is jullie passie voor interieurbouw ontstaan?

Wilco: "mijn vader was interieurbouwer. Op die manier ben ik in het vak gerold en ik heb altijd die passie voor het vak gehouden. Op mijn 16e jaar ben ik al gaan werken." Ook bij Edwin zorgde een familielid voor liefde voor het vak. "Mijn oudste broer zat in de interieurbouw. Dat vond ik altijd al mooi en ben toen een opleiding tot meubelmaker gaan volgen. Daarna wilde ik meer, zoals met een CNC werken en kantoorwerk erbij. Ik dacht ook dat ik het beter kon dan andere werkvoorbereiders", lacht hij.


Maatwerk voor tandartspraktijken

De mannen maken met hun collega's, meestal op basis van een ontwerp van de projectafdeling, de mooiste producten voor tandartspraktijken. Van meubels voor de sterilisatie, balies en wandbekleding, zoals akupanels en andere akoestische materialen, vrolijke kindermeubels, speelgoedhuisjes, handige lockers en praktische voorraadkasten. "Ons onderscheidend vermogen? Wij luisteren vooral heel erg goed naar de klant. We zijn goed met materialen, zoals Hi-Macs. Wij willen alles perfect hebben, dus gaan van A tot Z voor het hoogste niveau in afwerking. Wij gaan niet voor minder", zeggen ze unaniem. Een andere sterke kant is het sterke teamgevoel. "Je doet het met z'n allen. Ik denk ook dat we als groep heel erg sterk zijn, als team werken wij erg goed samen", zegt Wilco. Volgens Edwin lopen er intern stuk voor stuk vakmensen rond met veel kennis en kunde. Ieder met zijn specialisme en eigen niveau en dit komt samen in een eindproduct. Hiernaast is er een mentaliteit van afspraak=afspraak en eerlijk zijn. "Hoewel we ons best doen om alles te maken wat de klant wil, zullen we wel eerlijk zijn als iets echt niet mogelijk is." legt Edwin uit.


“Als je kijkt naar de grootte van ons bedrijf hebben we echt aardige machines staan”Trots op eindresultaat

Bij beide bedrijfsleiders komt vooral een trots gevoel naar boven als ze met elkaar als team iets hebben neergezet. "Als we bijvoorbeeld een praktijk hebben ingericht, is iedereen van het team enorm nieuwsgierig naar het resultaat. Er worden heel wat foto's heen en weer gestuurd hoor", aldus Wilco.


Volgens Edwin is het daarom ook van belang om in je externe communicatievoorbeelden te laten zien. Om bedrijven en mensen te inspireren. Hoe komt het dat jullie zo'n hecht team zijn? "Dat gaat natuurlijk niet altijd vanzelf, je moet er wel tijd in investeren en interesse in elkaar tonen. We hebben ook veel leuke uitjes met elkaar, zoals jaarlijks een potje bowlen. En neem de zzp'ers, die zijn ook onderdeel van ons team. We betrekken echt iedereen erbij", vertellen ze.


"En we zijn vrouwvriendelijk denk ik", lacht Edwin. Er werken er slechts drie, maar de vrouwelijke collega's hebben het goed naar hun zin. Hij vervolgt: "We doen gewoon normaal. Niet te lomp en pakken ze ook niet met fluwelen handschoenen aan." Door de fijne sfeer is er ook nooit 'gedoe' als er eens moet worden overgewerkt. Die bereidwilligheid onderling is groot. Tel daarbij op dat er ook een specialistisch, kwalitatief machinepark staat om het werk uit te voeren. "Als je kijkt naar de grootte van ons bedrijf hebben we echt aardige machines staan", zegt Wilco. En volgens Edwin ook nog eens van de allerbeste merken. "De oudste machine is van april 2019. Dat zegt wel iets. We hebben echt geïnvesteerd en alles bij ons is volledig geautomatiseerd."


En welke projecten zijn jullie het meest bijgebleven in al die jaren? "Allemaal zijn ze mooi en je hebt de neiging om naar de meest recente terug te blikken, AFAS, Cupra en Verkerk in Zwijndrecht zijn wel heel erg goed gegaan en mooi geworden", zeggen ze. Als tandartspraktijken zijn Keizerkliniek Voorhout, Defensie Den Helder en Tandartsenpraktijk Willemsplein Rotterdam een paar mooie voorbeelden.Toekomst

De tijd is allang voorbij dat jongeren kozen voor een vakgerichte opleiding tot meubelmaker. Er is veel veranderd. “Soms ben ik bang dat wanneer sommige mensen straks met pensioen gaan de kennis steeds minder wordt. Je gaat steeds meer naar automatisering. Tegelijkertijd wil je dat iedereen de apparaten kan blijven bedienen”, zegt Edwin. Maar ze maken zich geen grote zorgen, want de samenwerking binnen het team van Peters Interieurbouw staat als een huis. “Wij doen het samen en wij maken het samen. Ja, wij zijn écht een club en hebben gewoon een goed elftal. Wij zeggen ook alles tegen elkaar. Het staat eigenlijk allemaal gewoon echt goed”, eindig het duo enthousiast.
Commenti


bottom of page