top of page
Service_remote.jpg

REMOTESERVICE

remoteSupport.jpg

remote support

Hulp op afstand of remote support is een dienst van Dentalair die door engineers van onze afdeling Dentaldigit bemand wordt, waarbij digitale problemen voor specifieke apparatuur opgelost kunnen worden zonder op locatie te hoeven komen.

 

Middels onze remote service zijn wij in staat, tijdelijk via het Internet, op uw computer mee te kijken en u te ondersteunen in geval van een storing aan specifieke digitale apparatuur die u bij Dentalair heeft gekocht, zoals:

 

  • Extra-orale apparatuur: OPG- (evt. met Ceph) en CBCT-machines en bijbehorende door Dentalair geleverde software.

  • Intra-orale apparatuur: fosforscanners, digitale sensoren en i/o camera’s en bijbehorende door Dentalair geleverde software.

Door onze remote service kunnen wij in aanraking komen met persoonsgegevens in uw systeem.

In dat geval is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en dient u met ons een verwerkingsovereenkomst af te sluiten.

 

U wordt verzocht alle privacy gevoelige informatie en programma’s af te sluiten welke niet benodigd zijn voor onze remote service.

hoe werkt het?

Remote support is heel simpel. Het enige dat nodig is, is een werkende internetverbinding zodat u ons Remote Support programma kunt downloaden en installeren. Dit programma zorgt voor een verbinding tussen uw computer en de computer van onze engineer. Het installatieproces duurt nog geen 5 minuten!

Het werkt als volgt:

  1. Neem contact op met Dentalair en vraag naar een van onze Dentaldigit medewerkers.

  2. Leg het probleem aan ons uit en wij beoordelen of het remote onderzocht kan worden en of dat er een afspraak op locatie nodig is. Wij zullen u wijzen op de kosten van onze remote service.

  3. Wij zullen u verder wijzen op uw verplichtingen inzake het delen van privacy gevoelige informatie en de AVG wetgeving.

  4. Wij maken u wegwijs bij de installatie van de Remote Support software.

  5. Wanneer de installatie is voltooid, maken wij verbinding met uw computer en zullen wij het probleem onderzoeken en indien mogelijk vanaf afstand verhelpen.

 

Op basis van de bestede tijd worden vanaf 1 juni 2020 kosten in rekening gebracht voor telefonisch en/of remote service. Wij rekenen € 29,07 (excl. btw) per kwartier. Uiteraard is dit tarief veel voordeliger dan een servicemonteur op locatie.

Indien het verzoek tot ondersteuning niet direct afkomstig is van uw praktijk, maar van iemand die handelt namens uw praktijk (zoals bijvoorbeeld een ICT firma of systeembeheerder die support vraagt voor een situatie/probleem bij u in de praktijk), dan zullen wij de kosten voor onze service aan de praktijk doorbelasten (onder vermelding van de naam en firmanaam van degene die support verzocht).

 

U kunt TeamViewer downloaden via bovenstaande link. Na het starten van TeamViewer krijgt u een Client ID en password. Wij verzoeken u deze informatie aan ons door te geven. In overleg met u nemen wij u computer tijdelijk over.

 

Als alternatief maken wij ook gebruik van Iperius Remote. Door op de link van Iperius remote te klikken, kunt u ook hier direct downloaden.

 

Voor verder ondersteuning neemt u gerust contact met ons op.

quick links
alert-windwos-11.webp

windows 11
in de praktijk.

Vanaf 5 oktober 2021 zal Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows 11 beschikbaar stellen. 

Momenteel zijn nog niet alle stuurprogramma’s van diverse (dentale) apparatuur gevalideerd om correct te werken onder Windows 11. Zolang deze validatie nog niet is afgerond is ons dringend advies om Windows 11 NIET in gebruik te nemen en GEEN update naar Windows 11 uit te (laten) voeren. 

Door de diverse fabrikanten wordt hard gewerkt om een correcte werking onder Windows 11 in de toekomst te kunnen realiseren. Tot die tijd vragen wij uw begrip en rekenen wij op uw medewerking, teneinde eventuele compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

bottom of page