top of page
header_equipment_overige.jpg

DentaPure

Waterkwaliteit

product beschrijving

Zekerheid van waterkwaliteit?

Het beheersen van de waterkwaliteit van tandheelkundige units is al enige decennia punt van aandacht. Zo zijn er systemen ontwikkeld die het water van de tandartsunit permanent schoon kunnen houden.


Hoe u het beste het testen van de waterkwaliteit kunt aanpakken

Test eens per 6 maanden de waterkwaliteit van de meerfunctiespuit van iedere behandelunit. Volgens de richtlijnen geeft het water uit de meerfunctiespuit een goed beeld van de waterkwaliteit uit de gehele unit. Test hierbij op totale hoeveelheid aerobe bacteriën op kiemgetal 22° C. De controle van het water uit de unit kan uitbesteed worden (laten testen) of mag in eigen beheer gedaan worden (zelf testen).


Uit de controle kunnen 3 verschillende waarden komen:

 1. De waterkwaliteit is < 100 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is conform de Drinkwaterwet: controleer na 6 maanden opnieuw.

 2. De waterkwaliteit is > 100 KVE/ml en < 10.000 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is verontreinigd: tref maatregelen t.a.v. de infrastructuur en/of het desinfectieprotocol. Blijf testen totdat u < 100 KVE/ml bereikt. Daarna kan het controleschema per 6 maanden worden hervat.

 3. De waterkwaliteit is > 10.000 KVE/ml. Uw waterkwaliteit is ernstig verontreinigd: controleer per behandelunit op de aanwezigheid van Legionella bacteriën. Legionella bepalingen dienen uitsluitend te worden uitgevoerd door een laboratorium conform NEN 6265.

De oplossing Dentapure

Dentapure is een waterzuiveringsyteem dat gebruikt wordt om waterleidingen in tandheelkundige units te zuiveren en om de groei van micro-organismen te voorkomen. Het voldoet ruim aan de WIP richtlijnen en is veilig voor u, uw patiënten, uw medewerkers én het milieu.


Een paar voordelen op een rijtje:

 • Voldoet ruim aan de nieuwe WIP richtlijnen (minder dan 100 KVE/ML) en voldoet ook aan de richtlijnen van OSAP, CDC en ADA.

 • Dentapure is oorspronkelijk ontwikkeld door NASA voor het gebruik tijdens ruimtevaart. Dentapure is “rocket -science”, gebaseerd op technologie gebruikt in o.a. de Space shuttle en het ISS.

 • Dentapure kan heel simpel bij het jaarlijks onderhoud worden meegenomen.

 • Dentapure is leverbaar voor units die zowel zijn aangesloten op de waterleiding, als voor units die werken met een bottle-systeem.

 • Sluit menselijke fouten uit en vereist geen regelmatige testen volgens ingewikkelde protocollen.

 • FDA goedgekeurd en EPA geregistreerd antimicrobieel product

 • Dentapure heeft een Classe IIa classificatie

 • Simpele installatie in vrijwel elk type unit

 • Op basis van jodium, bevat geen chemicaliën.

 • Is veilig voor u, uw patiënten, uw medewerkers en het milieu.

Goedkoop zelf testen in de praktijk:

Labocult Incubator

Met het Dentalair zelftestpakket houdt u eigenhandig toezicht op de waterkwaliteit in uw praktijk. In plaats van uw watermonsters af te laten nemen, voert u zelf de controles uit. U test, wanneer en zo vaak u wilt, de waterkwaliteit van uw behandelunits en overige tappunten. Door twee keer per jaar de waterkwaliteit te testen voldoet u direct aan de nieuwe WIP-richtlijnen. De kosten per test zijn lager ten opzichte van een laboratoriumtest. Kortom: een tijd- en geldbesparing.


Bij het zelftestpakket ontvangt u alle middelen om zelf snel en eenvoudig watermonsters af te nemen, in te zetten en te analyseren. Indien gewenst komt één van onze medewerkers het zelf testen graag uitleggen, geheel kosteloos.

stoel_alone_1.png

Waterkwaliteit

Wilt u  informatie over equipment of overige  inrichting voor uw praktijk of wilt u graag een afspraak maken in de showroom?

Dentalair Dordrecht​: 078 - 654 37 37

Dentalair Noord: 0594 - 72 90 00

Wilt u worden teruggebeld? Klik dan hier en vul het formulier in. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. 

bottom of page