top of page

“ALLES VOOR DE GOEDE VIBE”

interview met Mireille van Dijk (managementassistente Dentalair)

Mireille van Dijk

Al 17 jaar werkt Mireille van Dijk als managementassistente bij Dentalair. Een functie, die haar op het lijf is geschreven. Geen dag is hetzelfde en als het aan onze enthousiaste collega ligt, is ze de komende jaren nog steeds nauw betrokken bij dit familiebedrijf. Ze kijkt erg uit naar alle mooie ontwikkelingen; verbouwing van het pand, komst van nieuwe collega's en cursussen in het gebouw.


Mireille komt uit een gezin met drie kinderen. Zowel haar vader als broer en zus hebben een eigen bedrijf. Haar broer heeft een elektrotechnische groothandel in Alblasserdam, haar zusje heeft een popcornbedrijf in Dordrecht en haar vader is van een eigen stomerij overgegaan naar kunststofrecycling. Haar moeder werkt bij de hospice. Mireille is getrouwd en heeft twee dochters (negen en zeven).


Terug naar toen

Na de havo heeft Mireille een jaartje High School in Amerika gedaan. De toeristische opleiding in Breda heeft ze afgerond en daarna stapte ze over op een hbo-opleiding managementassistente. Ondertussen werkte zij bij de Gebroeders van Dijk, het familiebedrijf van haar vader. "lk werkte daar zo'n zeven jaar en wilde gewoon verder. Mijn oog viel op een functie als assistente van de operationeel directeur bij Dentalair. Tijdens het sollicitatiegesprek zelf voelde ik dat deze functie niks voor mij was. Max Hagesteijn liep toevallig voorbij en hoorde mij vertellen dat ik in het familiebedrijf werkte. Hij stapte in zijn auto, belde met Johan en vernam van Johan 'het is niks'. Max keerde om, voegde zich bij het gesprek en we zaten drie uur te babbelen. Nou ja, de rest is eigenlijk geschiedenis. Er is een hele goede klik tussen ons en dat moet ook wel wanneer je al 17 jaar intensief met elkaar samenwerkt."


Van kazernebezoek tot ondersteuning partners Dentalair

"Mijn functie is managementassistente, maar om dit te omschrijven is best lastig. Er is namelijk geen dag hetzelfde: het ene moment ben ik bezig met projecten voor Defensie, dan zit ik op een Kazerne, ben in Kopenhagen, Stockholm of Las Vegas voor een afspraak met een leverancier of een beurs. Ook vervul ik een brugfunctie, vooral op commercieel gebied, tussen ExamVision en Dentalair. ExamVision heeft haar eigen klanten en Dentalair ook, misschien is dit wel diezelfde klant. Dan kan ik kijken hoe we kunnen verbinden en elkaar weten te vinden. lk heb vrijheid en kan en mag gelukkig mijn eigen werkdag indelen. lk hou ervan om dingen te coördineren, om snel te kunnen schakelen, om dingen aan elkaar te knopen en dat moet hier allemaal. Heerlijk!" Wat ze van de werksfeer vindt, hoeft Mireille niet lang na te denken. "Mijn collega's zijn super collegiaal en dat is heel fijn werken. Humor is belangrijk, we lachen dus veel. Alles voor de goede vibe! We kunnen over van alles met elkaar praten. En natuurlijk hebben we soms wel eens onenigheid. Maar ja, dat is nu eenmaal zo binnen een familie. Want het voelt echt als een familie. Als je daarna maar weer gewoon normaal met elkaar kunt praten."


Mireille van dijk en collega's

Hoe heb je dit bedrijf zien ontwikkelen in de afgelopen 17 jaar?

"Toen ik hier kwam werken bestond Dentalair uit 20 personeelsleden. Nu, 17 jaar later, zitten we over de 200! Dat is dus echt wel heel snel gegaan en dat merk je ook wel 'n beetje. De familie wordt steeds groter, je kent helaas ook niet meer iedereen. Dat vind ik aan de ene kant erg jammer en tegelijkertijd is het ook heel bijzonder om te zien dat dit bedrijf zo is gegroeid. Veel van mijn collega's hebben die typische Dentalair 'handtekening' en dat is mooi om te zien."


Hoe heb je het zelf volgehouden al die jaren? "Voor mij ging dit gewoon vanzelf. Nou ja, niks gaat helemaal vanzelf natuurlijk. lk heb ook wel eens zware tijden gehad, zeker fysiek. Ben er zelfs een jaartje tussenuit geweest. Dentalair heeft me erg gesteund. Zo kreeg ik de mogelijkheid om thuis te werken of gewoon een dag afstand te nemen. Alleen al die vrijheid is heel fijn."


"Op naar de volgende 17 jaar"


Over balans man-vrouw in de tandheelkunde

Bij Dentalair werken veel minder vrouwen dan mannen. Straks is 70% in de tandheelkunde vrouw. Een heel magazine gaat over dit thema.


Moeten er dingen veranderen? Mireille: "Ja, ik vind dat zeker. Als wij hier een percentage van 20% vrouw hebben, vind ik dat heel weinig. Er zal een betere verhouding, ofwel balans man-vrouw moeten komen. Ook in de directie. lk denk dat het namelijk alleen maar ten goede komt. Vrouwen kijken toch anders tegen dingen aan dan mannen."


Emoties bij aanbesteding

Waar ben jij het meest trots op wat je hebt bereikt binnen Dentalair? Mireille weet dit antwoord zonder enige aarzeling. "Dat Max en ik samen de Defensie tender op het gebied van equipment hebben binnengehaald. Op die bewuste dag werden we gebeld door de toenmalige Commandant Defensie Tandheelkundige Dienst en hij feliciteerde ons. Daar werd ik wel even emotioneel van", blikt ze terug op één van haar hoogtepunten in 17 jaar tijd.


Koesteren én vooruitblikken

"lk wil het vooral erg naar mijn zin hebben, happy zijn in mijn werk en hier van waarde zijn. Onlangs heb ik bij Dental Best Practice de opleiding 'Management en Leidinggeven' afgerond. Hier heb ik veel van opgestoken. lk kijk heel erg uit naar de toekomst en naar het moment dat de verbouwing klaar is, ik kijk uit naar de samenwerking met onze nieuwe partners en naar de samenwerking met de nieuwe collega's die erbij komen. Op naar de volgende 17 jaar", zegt ze met een gedreven en frisse blik vooruit.


Willeke en Mireille

Comments


bottom of page