top of page

op pad met Niels

Dit is Niels van Hemert (38) en hij werkt als installatiemonteur bij Dentalair. Hij doet dit werk al sinds 2004. Niels heeft de opleiding MTS elektronica gedaan. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan auto's. Niels heeft zelf een Opel Diplomat uit 1973 én een Porsche 911 cabrio. Hij gaat daarmee naar meetings en bijeenkomsten met andere autofanaten.

Niels rijdt dus graag auto, wat ook goed uitkomt voor zijn werk. Hij moet er niet aan denken om op kantoor te zitten. Gelukkig reist hij dan ook met zijn vaste partner Thomas door heel Nederland, en soms gaat hij naar België. "Meestal laden we de avond van tevoren de bus in met spullen voor de komende klus. De volgende dag spreken we dan af op een carpoolplek, waar ik Thomas ophaal om naar de klus te rijden."


De eerste keer dat ze naar een nieuwe praktijk gaan, doen ze eerst een rondje om de omgeving te leren kennen. Hierna vouwen ze de bouwtekening uit, zodat ze daarna de spullen uit de bus kunnen halen. Ze zetten alle spullen direct op de plek in de praktijk waar ze moeten komen.


Tot slot wordt alles opgemeten en kunnen ze beginnen met boren en monteren. Het leuke hieraan vindt Niels dat hij elke keer weer ergens anders komt en andere mensen leert kennen. Zo worden ze vaak warm ontvangen door de tandartsen, die al klaarstaan met koffie en thee.


"Een tandarts is een pietje precies, die wil het allemaal super netjes hebben." Daar kan Niels zich persoonlijk ook wel in vinden. Net zoals met zijn eigen auto's, houdt hij zijn installatiebus supernetjes. "Iedere dag gaat de bezem erdoorheen." Zo werkt Niels het liefst. "Ik wil het gewoon super mooi maken, zodat de klant er blij mee is. Anders heb ik er geen fijn gevoel bij. Ik hou niet van snel, snel, snel. Ik doe er liever een uur langer over zodat het perfect is en de klant tevreden is, dan dat ik een uur eerder thuis ben." Proberen het zo mooi en zo netjes mogelijk te maken, is Niels zijn drijfveer. "Als het dan eenmaal klaar is en je ziet het verschil... Dat geeft wel een fijn gevoel!"


“Ik doe er liever een uur langer over zodat het perfect is, dan dat ik een uur eerder thuis ben.”

Minder leuk vindt hij het ophangen van plafondlampen. Het boven je macht werken, de herrie en al dat gruis in je gezicht krijgen, is maar niks. Dit wisselen hij en zijn partner dan ook af. Die collegialiteit is belangrijk in dit werk. Niels en Thomas zitten hierin op één lijn en kunnen alles goed op elkaar afstemmen. Wat ook moet, want dit werk is niet alleen te doen. Gelukkig kunnen ze ook altijd terugvallen op het team. "Als er iets is, kan ik altijd iedereen bellen. Ze zijn allemaal heel erg behulpzaam."


De monteurs zien elkaar niet vaak, maar zorgen er wel voor dat ze af en toe een moment hebben om samen te komen.


"Als we 's ochtends op de zaak zijn, rijden we de bus naar de overkapping en doen we daar een bakkie koffie met z'n allen voordat we gaan inladen. En als het 's avonds inladen is, drinken we een kop chocomel."


Ook interessant aan zijn werk is dat de apparatuur telkens verandert. Er komt steeds weer een nieuwe unit of nieuwe lamp. "Het ontdekken van deze nieuwe apparatuur vind ik heel gaaf." Ook worden de monteurs hiervoor vaak op cursus gestuurd, want de technologie blijft zich ontwikkelen en dus moeten de monteurs ook bijblijven. Die cursussen volgen ze niet alleen in Nederland. Niels is zelfs in Denemarken, Italië en Finland geweest om de apparatuur te leren kennen. "Meestal ga je met een groepje daar naartoe en neem je de informatie mee terug om aan je collega's uit te leggen." Hierna spreken ze dan met elkaar af in de showroom om te horen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en volgt er uitleg en demonstratie. De variatie in het werk is waar Niels gelukkig van wordt en daarom werkt hij al zo lang met plezier voor Dentalair.

“Als het dan eenmaal klaar is en je ziet het verschil... Dat geeft wel een fijn gevoel!”

Kommentare


bottom of page